Contactpersoon verhuur:
N. Rebel, Almere Hout,
tel. 036 - 750 5201
E-mail: n.rebel@upcmail.nl
 
 
In de direct aangrenzende natuur kun je zo vanaf het huis wandelen of het achtergelegen park in, voetballen, badmintonnen, jeu de boulen of mountainbiken.

Op ca. 2 km. van de woning is een manege die buitenritten verzorgt, dus wellicht kunt u een keertje gaan paardrijden. De dichtsbijzijnde fietsverhuur zit in Thiviers, zij bezorgen huurfietsen ook aan huis. In Thiviers (op 12 km) is er op zaterdagmorgen een grote markt, die een ontmoetingsplek is voor veel mensen uit de omgeving. In dit stadje zijn ook 3 grote supermarkten (Carrefour, Simply en Lidl). Verder zijn er diverse winkels zoals een opticien, 2 boekwinkels waar je een Nederlandse krant en wandelkaarten kunt kopen, kleding- en cadeauzaken, goede slagers en bakkers, een MAGASIN (SED: Blokker/Zeeman/Wibra/Bart Smit ineen), een tuincentrum, een doehetzelf zaak; kortom: je kunt er overal voor slagen.

En als u écht van winkelen houdt, dan moet u in Périgueux zijn. Daar zijn buiten het oude sfeervolle centrum grote zaken te vinden met volop gratis parkeergelegenheid. Périgueux is trouwens een zeer mooie oude stad met een heel gezellige binnenstad met veel terrasjes en eethuisjes. Op zaterdag is er een hele grote markt. Bij het toeristenbureau zijn stadswandelingen te verkrijgen.

Richting Périgueux kunnen de kinderen ook karten op een (net) echt parcours. Kastelen zijn te vinden in Hautefort, Jumilhac le Grand, Chalûs of St. Jean de Côle.
Deze laatste plaats heeft nog een 14e eeuwse brug en wordt gezien als een van de mooiste dorpjes van Frankrijk. De afstand vanaf huis is ca 14 km. Ook zijn er diverse leuke restaurantjes.
In Brantôme is het toeristisch gezellig en druk. Je kunt er grotten bewonderen, langs het water slenteren, een kano huren en een Nederlands krantje kopen.

De woensdagochtend markt in Piegût vinden wij ook een echte aanrader. Hij is heel lang en echt Frans, met lekkere kaasjes, kramen met keramiek en schortjurken, levende have, verse sla van de boer en noem maar op. Halverwege de markt wordt op een terras lekkere cappuccino geserveerd.

Golfen kunt u o.a. in Limoges en Périgueux; allebei ongeveer 45-50 minuten rijden.
Als het warm weer is, is het natuurlijk ook lekker om te gaan zwemmen of juist de schaduw op te zoeken. Er zijn op diverse plekken leuke recreatiemeren. De dichtstbijzijnde is bij St. Saud, op 13 km. Een echt zandstrandje, toiletten, douches, een speeltuintje, en een kiosk voor de nodige versnaperingen. Maar naar goed frans gebruik zelf een koelbox en stoeltjes meenemen kan natuurlijk ook! In ons huis ligt een informatiemap met nog tal van tips over zwemmeren en zwembaden.

Grotten zijn o.a. te bezoeken in Villars, op 18 km.

In het zuiden van de Dordogne zijn grotere grotten te bezoeken, als u wilt in combinatie met mooie, hoog gelegen kastelen zoals bv. in Beynac. Een aanrader voor kinderen is ook om in Le Bugue het Aquarium te bezoeken, waar de vissen echt boven je hoofd zwemmen.

Even verderop is er een leuk oudheidspark met een speeltuin en een gezellig terras. Maar dat is toch wel een stuk rijden (ca. 2½ uur) en dus goed te doen als dagtocht zodat u ook nog wat van de rest van de Dordogne kunt zien. Ook een aanrader: Sarlat, een mooie oude stad.
 
Overal in de Dordogne zijn prima restaurantjes, ook die adresjes vindt u in de info map; van echt Frans - van eenvoudig tot zeer exclusief - tot pannenkoek, pizza en spareribs adresjes. Net wat een ieder wil.

We hebben een fijne barbecue in de garage staan, maar als u geen zin heeft in gedoe, ga dan eens eten op de camping in het dorp. Echt gezellig en niet duur; bovendien heb je meestal zo contact met anderen. De kinderen kunnen ondertussen wat spelen, tafeltennissen of schommelen. Het is er zeker ongedwongen.

En wat dacht u trouwens van lekker lezen en luieren in de tuin? Of bij slecht weer bij onze houtkachel?
Of u nu in het voorjaar, zomer, herfst of winter in de Dordogne komt, het is er altijd goed toeven. De natuur blijft indruk maken. Het landschap is afwisselend, glooiend en heuvelachtig met heel veel meertjes en viswatertjes, mooie vergezichten en prachtige dorpjes, maar vooral rust en ruimte zodat u heerlijk kunt onthaasten.